Om oss

Vi som håller på med marsvinen till vardags är jag och döttrarna Sandra och Julia. Till vår hjälp har vi även min pappa som ställer upp som marsvinsskötare när vi åker iväg. Vi har även ovärderliga vänner som ställer upp i vått som torrt när det behövs. 

 

Jag är 47 år och utbildad till djurskötare och har en fil.kand i beteeendevetenskap. Jag arbetar som handläggare  sedan många år tillbaka. Mitt stora intresse här i livet är djur av alla de slag och jag har haft/har flera olika sorters djur. Tidigare har jag haft häst, hund, katt, undulater, tamråttor, hamster, fiskar, salamandrar, höna och kaniner.  Just nu är det landsköldpaddor, undulater,fiskar och så marsvinen som finns här hemma.

 

Marsvinen bor i en friggebod  på cirka tolv kvadratmeter. När det är fint väder på sommare får de komma ut på gräset. Ute har jag satt ihop pallkragar på varandra och sedan nät över så att inte några djur kan komma åt dem. 

 

De grekiska landsköldpaddorna heter Kajsa och Klara och de är födda 2001 och Herr Larsson som är född 1996. När vi hämtade Kajsa och Klara hos uppfödaren i Västerås var de lika stora som en femkrona. Herr Larsson är född 1996 och han flyttade hit sommaren 2018. På sommaren bor sköldpaddorna ute i sin egen hage och på vintern bor de inne i samma friggebod som marsvinen men i en egen bur med den belysning och den anpassning som  just de behöver. Barnen har också varsin undulat, Liam och MoonStar som också bor i en egen bur i friggeboden.