Utställningar

23.06.2018 00:11

Sedan jag sist skrev har vi hunnit med en hel del med marsvinen. Vi har varit på flera utställningar. Den första var i Orrbyn den 21 oktober. En rolig dag med mycket skratt och fin stämning. Det gick bra på utställningen, speciellt för Tintin som blev BIS 1 i ena utställningen och BIS 2i den andra. Dessutom tog Tintin och Coffee hem titeln som bästa uppfödargrupp för båda domarna. 

 

I mars var det dags för årsmöte och utställning. Även denna gången i Orrbyn. Barnen visade alla våra marsvin på bästa sätt och fick fina BIS-placeringar med marsvinen. Sjäv dömde jag petclass och ungdomspetclass. Jag blir alltid lika imponerad av hur välskötta och väl förberedda marsvinen är till utställningen. Så roligt att döma men lite svårt att välja vilken som ska placeras först när alla marsvinen håller så hög standard.

 

Nästa utställning var utanför Uppsala i ett litet samhälle som heter Husby. Jag, Anna och Annas dotter Julia tog nattåget ner. Så smidigt att kunna sova på tåget ner, vakna upp utvilad och nästa framme och sedan på kvällen kunna sova på vägen hem. På det viset så känns inte resa så lång som den egentligen är. Det var dessutom väligt lätt att ta sig från tågstationen i Uppsala ut till lokalen i Husby. Dit åker vi gärna igen. En trevlig dag även om det på vägen hem blev lite onödigt spännande när vi satt och väntade på tåget på Uppsala centralstation. 

 

I april så packade jag, barnen och marsvien in oss i bilen drog iväg till Oulu, Finland. Vi åkte för att i god tid för att hinna fram till hotellet för att sedan träffa de andra för att äta middag tillsammans. Vi blev jättesena innan vi kunde slå oss ned med de andra som nästan ätit klart. Alla stannade dock kvar och pratade, tog efterrätt och var så trevliga som de alltid är, så i slutändan var de vi som avvek först från restaurangen då vi var trötta efter bilresan.

 

Nu i början på juni var vi i Orrbyn på midnattsolsutställning. Så trevlig eftermiddag/kväll vi har haft med våra fina marsvinsvänner. Jag och barnen tog med oss ett gäng med marsvin och bäst gick det för Wiiks Rachel som blev BIS av juniorerna och Wiiks Tintin som tog hem BIS i ungdomspetclass. Tintin och Coffee blev också bästa uppfödargrupp för båda domarna. I slutet av dagen så fick vi prova på att visa marsvinen enligt EE standardeni en inofficiel utställning. Både spännande och intressant att få marsvinen dömda utifrån en annan standard.

—————

Tillbaka