Utställning online

24.05.2020 15:12

Då det på grund av coronapandemin inte är några vanliga utställningar så har jag provat att visa några marsvin på två onlineutställningar.  En rolig grej där bedömningen utgår från bilderna som är inskickade . Det är svårt att få bra bilder och jag tog många olika bilder innan jag blev nöjd. Kvalitén och ljuset på bilderna påverkar väldigt mycket hur marsvinet framstår. En onlineutställning kan inte ersätta en vanligt utställning, men det är väldigt roligt ändå att få sina marsvin bedömda och även att få se alla andras fina marsvin.

 

Onlineutställning 1

Den första utställningen arrangerades av Ukranina cavy club.  Man skulle skickat in tre bilder per marsvin. Två från varsin sida och en bild uppifrån. Sedan bedömdes marsvinen av rasdomare. Jag skickade in bilder på Wiiks Janet och Wiiks Uthai. Bäst gick det för Janet som blev bäst i rasen. Utställningen fick många anmälda djur. 262 rasdjur och  28 petdjur. 100 utställare från 15 olika länder. Bedömningen som är gjord av rasdomare kommer att skickas till utställarna på mail.


På den här bilden visar jag Japps mage. Att han inte har något magband och att färgen och tickningen är jämn runt om.

 

Onlineutställning 2

Nästa utställning pågår just nu och den har ett annat upplägg. Den heter Online cavy show och döms enligt en annan standard. Standarden heter ARBA och har en annan uppdelning av raserna. Vissa raser som finns med i den svenska standarden är inte med, tex rex och engelsk crested. För att delta ska man skicka in minst 4 bilder på marsvinet. Ett från vardera sida och sedan valfria bilder.

Utställningen är upplagd så att varje vecka sker anmälan och visning av djur för en viss ras. Jag valde att visa tre marsvin i klassen american (korthåriga marsvin i alla färger och teckningsvarianter). Bedömningen görs av de andra som är med i gruppen och man får välja att betygsätta marsvinen med 1-5 där 5 är högsta betyg. Sedan väljs det djur som för högst betyg i varje klass ut.(honor och hanar tävlar var för sig baserat på ålder/vikt i klasserna junior, intermieiate och senior).  De som vunnit sin klass går vidare till finalveckan där best in show koras. Janet fick betyget 3.7894. Japp fick  2.8571 och Drama fick 3.5. Några som gav poäng valde även att kommentera sin bedömning vilket gjorde det ännu roligare.

Bild på Janet där jag visar hennes underhårsfärg och tickningslängd.

—————

Tillbaka