Babyboom, utställningar och nya marsvin

08.08.2017 02:03

Under våren har det fötts fjorton kullar med 32 levande ungar, en riktig babyboom. Det är så mysigt med dessa små gulliga ungar. Utav dessa ungar är några långhåriga( sheltie) vilket känns extra roligt. Jag hoppas nu att de långhårsungar som ska stanna får ha sin päls intakt tills det är dags för utställning på de nordiska mästerskapen i Finland.  

 

Vi har även varit med marsvinen på två utställningar. I februari var det dubbelutställning i Orrbyn. Vi tog med oss 9 marsvin. Våra marsvinen fick med sig sammanlagt 9 cert, 3 silverkort och  BIR och flera BIR-R placeringar. Som alltid en trevlig dag med mycket skratt och marsvinsprat. Se mer under utställningsreslutat.

 

I juni var det dags för SM i Umeå. Så kul att vår lokalavdelning Polar fick anordna SM för första gången. Vi tog med oss åtta marsvin. På lördagskväll var det middag hemma hos Amanda i höladan. Så mysigt och trevligt med supergod mat. Jag hade även tur och fick hålla i Polars yngsta medlem Oliver en stund på kvällen. Barnen var också väldigt nöjda med helgen och reslutatet av utställningen. De kom 1:a och 2:a i USM för juniorer. Tintin kom också på första plats i gurkätartävlingen.  I vanliga SM blev bland annat Wiiks Äss Sjr-V 2017. Tintin fick ett till cert och är nu champion. Se mer under utställningsreslutat.

 

Det har flyttat hit tre nya fina marsvin. Junimas Truuska från Carin. Amiras Drömlik från Minna och Djurgårdens Moonshadow från Josefine.