Oulu, Finland, 2019-11-16

20.11.2019 13:52

Jag och Julia åkte i helgen som var till Oulu, Finland med sex marsvin. Det är alltid så mysigt att åka iväg på en utställningshelg och få träffa alla trevliga människor och fina marsvin. Vi åkte på fredag strax efter lunch och sov sedan på hotell. På kvällen så fixade vi lite med marsvinen och förberedde även inför maskeraden som hade Harry Potter tema. 

 

På lördag morgon steg vi upp i god tid för att hinna äta frukost i lugn och ro och åka till utställningslokalen. Tyvärr har jag ett fruktansvärt dåligt lokalsinne och i kombination med att mobiltelefonen strejkade så hittade vi inte till utställningen. Vi fick stanna och fråga efter vägen på en mack, men det var först när mobilen helt plötsligt ville samarbeta igen som vi hittade rätt. Lätt svettig och upprörd kom vi fram alldeles för sent fram till utställningen. Vilken tur att de är så fina i den finska marsvinsföreningen. De ställde upp direkt och checkade in våra marsvin och vips så kunde alla våra grisar visas trots den sena ankomsten.

 

Det fick bra för alla marsvinen som vi tagit med, alla fick cert för båda domarna. Bäst gick det för Uthai som gjorde utställningsdebut och blev BIS 3 för båda rasdomarna. Mer om utstälningsreslutatet finns under fliken utstälningsresultatCavicares Jupiter visades också och fick sedan följa Katja hem då han förhoppningsvis ska bli pappa till fina marsvinsungar. Den tilltänkta mamman är Wiiks Grace som har bott hos Katja sedan hon var liten. Katja visade Grace på utställningen och hon knep också  ihop två cert.

 

Efter utställningen så började den lite långa bilfärden hem i  besvärligt körvädret med bland annat snöfall och halka vilket gjorde att det tog nästa en timme längre tid att köra än vi tänkt, men bättre att ta det lugnt och komma hem säkert.

 

 

 

—————

Tillbaka